Skip to content

Cart

Your cart is empty

Kaarsen tips

Kaarsen tips

Kaarsen, ze geven je een gevoel van warmte en ontspanning. Het zijn echte sfeermakers en horen bij zoveel van onze feestdagen en tradities.

Pasen, zwoele zomeravonden in de tuin, Kerstmis, verjaardagen, een kaarsje branden voor een lieve vriendin, een cadeau voor Moederdag, ga maar door en je hebt een kaarsmoment te pakken.

Kaarsen branden is een feest maar om optimaal te kunnen genieten van jouw mooie kaarsen, lees je hier snel onze tips & trics. Zo is kaarsen branden nog leuker en veiliger.

1. Laat je kaars nooit alleen. Ook niet voor heel even.

Zonde, niet gezellig en gevaarlijk. De kaars kan wiebelen in de kandelaar en omvallen, dat is absoluut onveilig. Zorg er ten aller tijden voor dat de kaars stabiel in de kandelaar staat. Heb je wat ruimte of wiebelt de kaars? Probeer dan eens onze alu cups , zo staat de kaars steviger in de kandelaar en is ook gemakkelijker het laatste restje van de kaars uit de kandelaar te verwijderen. Een stabiele egale ondergrond geeft ook meer veiligheid, we verkopen diverse kaarsplateaus die zorgen voor een mooi geheel en ook de nodige veiligheid geven. Ondanks deze veiligheid tips voor de brandveiligheid van de kaarsen moet je ze alsnog altijd in het oog hebben. 

2. Houd de lont kort

Wist jij dat het vlammetje van je kaars gaat flikkeren als de lont te lang is? Laat de lont niet langer dan 1cm, knip deze anders af. 

3. Doof de kaars niet te snel - Geef hem even de tijd 

Jouw nieuwe (figuur)kaars, je bent er zo blij mee. Maar eigenlijk zonde om hem aan te steken. We begrijpen het wel hoor, maar als je een goede kaars gekocht hebt moet je er ook wel van genieten. Steek hem niet even snel aan om hem vervolgens weer snel te doven

Geef de kaars even de tijd te branden, als je de kaars direct uitblaast dan kan je lontje "verzuipen".  Zeker met een stompkaars of een geurkaars is het belangrijk bij de eerste keer aansteken dat je de bovenste laag helemaal te laten smelten

4. Let op de luchtstroom

Er is niets fijner dan genieten van een rustige vlam. En ook niks zo vervelend als een onrustig vlammetje die zenuwachtig je aandacht blijft trekken. Naast dat een kwalitatief goede kaars essentieel is zijn er meerdere factoren die effect hebben op jouw vlam.
- Brand je meerdere kaarsen tegelijk? Houd er minimaal 10 centimeter tussen.
- Kaarsen houden niet van tocht, zet ze dus niet te dicht bij een raam of verwarming.
- Veel beweging om de kaarsen heen zorgt ook voor een verstoorde luchtstroom, de kaars kan gaan flikkeren en ook gaan druppelen.

 

5. Brand je veel kaarsen in huis zorg dat je ook de ruimte ventileert

 

6. Blaas de kaars niet uit maar doof de vlam

Je kan de vlam beter doven, met een bijvoorbeeld een kaarsen dover, Kaarsen kunnen rook en roet produceren, vooral als ze van slechte kwaliteit zijn. Bij het uitblazen is de kans groter dat je direct weer wat van de fijn stoffen inademt. 

 

 

 😊😉💋

The Candle Club Summer tour
summer snack

The Candle Club Summer tour

Deze zinderende zomer was ze ook weer op straat te vinden. Het kaarsenmeisje. Ze strijkt neer in het pittoreske Haarlem, en gekleed in een gewaagde panterprint met parels zo glimmend als de mayo in...

Read more
The Candle Club X 't Heemelrijck
The Glitter Edition

The Candle Club X 't Heemelrijck

't Heemelrijck, een pareltje in de van Woustraat, waar zowel het interieur als het team gastvrijheid ademt. Een familiebedrijf dat van zijn opa op de volgende generatie over ging. Precies in dit pa...

Read more